Actualitza per a canviar l′imatge ;)

El Fòrum Gastronòmic arriba al Mercat del Lleó

fg11_cat

Del 20 al 23 de febrer Girona es convertirà en el centre del món de la gastronomia. Al Palau de Congressos i a la Fira, durant quatre dies, els productes més bons i sans, trobaran al Fòrum Gastronòmics, totes les expressions possibles. En forma d’espectacles de cuina a l’Auditori amb els xefs més coneguts (Isma Prados, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i els mateixos germans Roca!), de tallers amb degustació o de tastos guiats i, també, d’aula d’aprenentatge per als més petits. El Fòrum és, a més, com un gran mercat on hi ha de tot bo, amb més de 300 empreses exposant-hi els seus productes. El Fòrum és, doncs, una festa pels sentits. Com ho són els mercats, com ho és el Mercat del Lleó.

El Fòrum Gastronòmic s’escampa i s’encomana. Des de dies abans, per tot Girona hi ha espais i racons fòrum. La gastronomia, com l’aire d’optimisme que respirem, són encomanadissos. El Museu d’Art exposa obres  de destacats artistes relacionades amb l’alimentació i puntuades amb textos de Girona Bons Fogons; els comerços de la ciutat participen a un Concurs d’aparadors; hi ha films cuinats al Cinema Truffaut; hi ha tastos per qui ramblegi; un munt d’iniciatives lectores a la Biblioteques; tast de vins al Museu Jueu; espectacles de cuina d’Alça Manela; un sopar a cegues dirigit pel gastrònom i cec Jonathan Armengol, al Pati Verd i uns esplèndids Meús Inèdit (nom de l’exquisida cervesa de Damm) a 18 restaurants gironins.

I al mercat què passa? Al Mercat, punt i a part. Perquè el Mercat del Lleó es vesteix de gala perquè és Fòrum. És l’aparador natural i més lluït de Girona que tenir pugui la gastronomia. És, doncs, un escenari del Fòrum Gastronòmic. Així és com a l’Aula gastronòmica del Mercat hi haurà un atractiu programa d’activitats. El dijous, 17, Maridatge de vins i tast de formatges de Cellers Torres, del Priorat, amb formatges de la Noucentista;  preu, 20€.  El divendres 18, durant tot el dia, Marató de cuina amb xefs i col·lectius que hi acudiran per aportar idees, trucs i receptes, de forma gratuïta; i el dissabte 19, de 10 a 13h, Compro i cuino, la marca estrella de l’Aula, amb David Mura ensenyant a comprar i cuinar tonyina; preu 30€.

D’activitats, del Fòrum gastronòmic, n’hi ha per dar i per vendre i de bons aliments al Mercat del lleó, n’hi ha un bé de déu que fa un goig que enamora.

Teniu tota la informació a www.forumgastronomic.com

Pep Palau
Director de Projectes
Pep Palau, von Arend & Associats

2 Comentaris
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

1 Tweets that mention El Fòrum Gastronòmic arriba al Mercat del Lleó — Mercat del Lleó -- Topsy.com { 02.17.11 at 0:09 }

[...] This post was mentioned on Twitter by mercatlleo, mercatlleo. mercatlleo said: Forum Gastronòmic al #mercatlleo http://ow.ly/3VNGv [...]

2 neo { 04.15.11 at 8:59 }

great blog!

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>