Actualitza per a canviar l′imatge ;)

El Mercat del LLeó vist per Jaume Clotet

CIMG2234

A casa ens agrada molt anar al mercat, ja de petits quant vivíem a Barcelona el meu pare ens hi portava a comprar el peix fresc. Encara recordo l’entrada del mercat de Sant Josep (La Boqueria), tots aquells contrastos de colors i olors que es barallaven per cridar l’atenció. Arribats a casa els dies de festa fèiem córrer els llamàntols pel terra de la cuina amb el meu germà, eren d’un color marronós que de seguida es tornava vermell quant els posaven a l’olla. És així que amb aquell record ara anem al Mercat del Lleó de Girona amb els nostres quatre fills a buscar els aliments frescos per tota la setmana, tota una experiència pels sentits. La verdura, la fruita, el peix i la carn, embotits, llegums, espècies, … fa goig de veure, ens ho emportaríem tot!

Ara fa dues setmanes que em vaig fer mal en un cama i haig d’anar amb crosses degut a un accident fent esport. En les coses ordinàries de cada dia tot es fa més lent, les primeres dues setmanes cal fer repòs absolut però aquest dissabte ja podia posar el peu a terra i me’n vaig anar cap al mercat.

Als nens els agrada molt anar a comprar al mercat, cóm no? sempre s’emporten alguna sorpresa, els deixen provar alguna fruita, menjar una oliva o els regalen un globo. Aquests dies hi aniré tot sol, anar-hi amb els nens potser seria temerari (son força petits) i encara me’n deixaria un o me’ls canviarien per un tomàquet (ep! ben pensat, per un tomàquet potser no però per un pernil… ai si em sent la dona! ).

Al mercat, els dissabtes pel matí, sempre hi ha molta gent, s’ha d’anar amb un pas ferm però sense córrer per no empènyer ningú o entrebancar-te amb una bossa, així que el meu ritme tampoc és un problema. Més aviat al contrari, tothom et deixa passar, quant et veuen les crosses fins i tot hi ha qui et cedeix el torn perquè no t’hagis d’esperar. Per accedir al mercat hi ha portes per tot, però només una és a peu pla (la que encara el monument del lleó), la resta totes tenen escales. Tot i que les escales no son gaire pronunciades, si vas impedit no es pot accedir per cap altre, però tampoc és un problema donar la volta fins allà, vinguis d’un vinguis. Pels que hi van amb cotxe també tenen sort, hi ha un pàrking just a sota amb un ascensor fantàstic que els porta just a l’entrada adequada.

Al mercat amb crosses és fàcil de comprar, no cal portar carret, no t’has d’ajupir per agafar els productes ni carregar-los a quatre rodes tota l’estona. Com que anem sempre a les mateixes parades (després d’haver-les provat gaire bé totes) ja saben com ens agraden les coses a casa. Dos quilos de taronges de taula, dos de Royal Gala, dos de plàtans petits,… ens ho preparen amb diligencia sense perdre el somriure, sense deixar de donar records pels nens quant marxo.

Jaume Clotet
Pare de 4 fills i client del Mercat del Lleó
Soci fundador Alt64 i Netsuus

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>