Actualitza per a canviar l′imatge ;)

Mercat del LLeó, tradició i modernitat

De mercatlleo2

L’any passat, 2010, el Mercat del Lleó va fer 65 anys. I lluny d’entrar en la seva època de daurada jubilació mira el futur amb ulls d’il·lusió. I és que el nostre Mercat viu el ritme del canvi dels temps de forma saludable, dinàmica, intensa. No només pels recanvis generacionals que han aportat sava nova a un dels eixos vitals, els comerciants. Sinó també per l’esforç en adaptar-se als hàbits dels clients sense perdre l’oportuna defensa de les tradicions més preuades. Per això s’han vestit amb noms nous conceptes antics: a l’excel·lent verdura dels camps de la plana del Gironès l’anomenem, gràficament, producte “kilòmetre 0”; a les carns de vedella curosament seleccionades les vestim de “productes del territori”; al peix de la Costa Brava, fresquíssim i gustosíssim, l’identifiquem com producte de “gastroteca”. Aquesta evolució ortogràfica no varia l’orígen semàntic d’una única realitat: el Mercat del Lleó és el rebost de la ciutat de Girona. I s’en sent cofoi de ser-ho.

Ara bé… els canvis en els hàbits dels nostres clients ha comportat l’adaptació d’elements més funcionals i quotidians. El tipus de tall i envasat que milloren la conservació del producte fresc, l’introducció d’elements adicionals de sostenibilitat com les bosses reutilitzables, les promocions conjuntes amb d’altres mercats a fi d’ampliar l’oferta de productes, les activitas socials que integren el Mercat a la ciutat i el converteixen en una veritable àgora… l’incorporació de les tecnologies de la informació en l’acció diària a fi de difondre les excel·lències del Mercat a un públic cada cop més acostumat a la xarxa. O, com acaba de decidir l’Assemblea de comerciants, l’ampliació de l’horari útil d’obertura del mercat. Des de la setmana passada el Mercat del Lleó de Girona amplia mitja hora el seu horari d’atenció al públic. Pot semblar una ampliació escassa, mínima. Però significa un pas endavant en moltes de les accions dels comerciants del mercat. Significa adaptar horaris de transport de mercaderies fresques, de transformació dels productes elaborats, de visita a les llotges de peix. És un primer apropament a les demandes del molts dels nostres clients en el sentit de tenir un horari més còmode als nous hàbits de consum.

Aquesta acció haurà d’anar acompanyada d’altres activitats promocionals, sense cap mena de dubte. Així que en els propers mesos podrem afegir raons significatives a aquesta inequívoca realitat: el Mercat del Lleó és un mercat viu, amb futur i en constant evolució.

Josep Campmajó
President de l’Associació de Comerciants del Mercat del LLeó

Cap Comentari
» Subscriu-te al RSS dels comentaris

No hi ha comentaris encara...

Sigui el primer en comentar aquest article.

Deixa un Comentari

XHTML: Si vols, pots utilitzar aquestes etiquetes XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>